Menneet tapahtumat

VUODEN 2016 VARRELTA

Vuosi 2016 oli yhdistyksen 49. toimintavuosi. Ensi vuonna vietämme 50-vuotisjuhlaamme. Olemme iloisia, että tämä jo vuonna 1896 Suomessa alkanut valkonauhatyö voi edelleen jatkua pienessä Hämeenlinnan osastossammekin.

Kouluvierailut ovat edelleen yhdistyksemme tärkein haaste; nuorten kohtaaminen, jossa autetaan heitä rakentamaan maailmankuvaa elämää kantaville arvoille.

Lahjoitimme kouluihin Ritun Stoori -kirjoja 100 kappaletta. Ritu Ylipahkalan vierailu Ahveniston koulussa oli onnistunut ja noin 400 opiskelijaa tavoitettiin. Oppilaat taputtivat Ritulle, joka toi puheenvuoroissaan selkeästi esille elämänmuutoksensa kohdattuaan Jeesuksen Vapahtajana ja auttajana. Järjestimme myös iltatilaisuuden, jossa Ritu puhui. Siinä oli 24 kuulijaa. Kuin johdatuksesta sanomalehtireportteri halusi tehdä juuri silloin jutun Hämeenlinnan Valkonauhasta ja tuli mielellään mukaan kouluvierailulle. Puheenjohtajamme Jaana sai kertoa laajemmin työstämme toimittajalle ja näin yhdistyksemme toiminta sai palstatilaa lehdessä.

Järjestimme monia muitakin tilaisuuksia. Keväällä Ida Bois oli perheiltamme laulajavieras. Illan ohjelmassa paneuduttiin vanhemmuuden ja parisuhteen kysymyksiin. Asiantuntijana oli Timo Korpinen seurakunnan perheasiainneuvottelukeskuksesta. Tilaisuudessa oli myös lastenhoito järjestettynä. Siitä huolehti Johanna jäsenemme ystävänsä kanssa.

Pedro Reyes-Castro Espanjasta vieraili Suomessa toukokuussa. Järjestimme tilaisuuden, johon osallistui 30 kuulijaa. Mukana oli myös turvapaikanhakijoita. Pedro tuli Suomeen vielä marraskuussa ja silloinkin järjestimme tilaisuuden, jossa hän kertoi evankelioimis- ja auttamistyöstään pakolaisten parissa. Marraskuussa saimme vieraaksemme Anna-Maija Kallion Suomen Lähetysseurasta. Hän kertoi meille Etiopian työstä, jota jäsenemme tukevat SLS:n kautta. Iloitsemme, että saamme olla tukemassa tyttöjen koulunkäyntiä ja naisyrittäjyyttä Etiopiassa. Tilaisuudessa oli mukana myös seurakuntamme lähetyssihteeri Marja Savolainen.  

Hämeenlinnan vankilassa teimme vankiystävätyötä. Lahjoitimme vankilapastorin suosittamana vangeille seinäkalentereita, kitaran vankimielisairaalalle sekä joulukortteja postimerkkeineen. Jäsenemme osallistuivat korttien ja kalenterien keräämiseen ja lahjoittamiseen.

Olimme mukana myös Lähetysmyyjäisissä. Arpajaispöytämme tuoton lahjoitimme lähetystyölle. Olimme myös Turengissa Turvallinen koulu- ja koti -tapahtumassa. Tapahtuman tuotto lahjoitettiin Mannerheimin Lastensuojeluliitolle. Jaoimme tilaisuudessa Valkonauhatietoutta ja Valkonauha-lehtiä. Kaunis ständimme sopi erityisen hyvin tähän tapahtumaan.

Meillä on neljä avustuskohdetta: Hanna-työ Intiassa, Suomen Lähetysseuran työ Etiopiassa tyttöjen ja naisten auttamiseksi, kummilapsemme Etiopiassa sekä Pedro Reyes-Castron avustus- ja lähetystyö erityisesti maahanmuuttajien keskuudessa Espanjassa.

Vuoden 2016 aikana vierailimme Validiatalossa, Ilovuoressa, Validiakodissa sekä Erityisasuntosäätiön talossa ja järjestimme niissä hengellisen tilaisuuden reippaiden laulujen ja puheenvuorojen avulla. Osassa kohteita tarjosimme asukkaille myös kahvit. Aktiivijäsenistömme lisäksi palvelutalovierailuilla olivat yleensä mukana Markku ja Paula Rekola. Ilovuoressa mukanamme oli pastori Heikki Toivio.

Kaikki aktivijäsenemme ovat olleet ahkerasti mukana erilaisissa palvelutehtävissä sekä keskustelijoina ja ideoijina kokouksissamme. Kokoonnuimme vuoden aikana 12 kertaa. Yksi niistä oli retkemme Liisa Puran kotiin Tammelaan. Liisa on taitava kutoja ja hänellä oli laaja valkoima kauniita myssyjä ja kudonnaisia. Hän tarjosi meille lounaan ja täytekakkukahvit. Tutustuimme myös kylän historiaan. Lopuksi meillä oli hengellinen tilaisuus, jossa puhui evankelista Liisa Pura. Meidän oli hyvä virkistyneenä ja iloisella mielellä lähteä kesän viettoon.