Otteita vuoden 2018 toiminnasta

Yhdistys järjesti syysretken Härkätien Kynttilään, osallistujia oli 13 henkilöä. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan lähetysmyyjäisissä oli Valkonauhalla arpajaispöytä.

Jukolan Lintukodossa osallistuttiin 22.4. jumalanpalveluksessa eri tehtäviin ja tarjottiin kirkkokahvit.  Valkonauhan kansainvälisenä rukouspäivänä 23.9. jumalanpalveluksessa ja sen jälkeisillä kirkkokahveilla avustivat yhdistyksen jäsenet Satu Kiviharju, Eeva Lindholm, Minna Kataja, Milja Salmela, Riitta Rekola, Johanna Ahtila ja Jaana Rusko-Laitinen. Osanottajia oli 50.  

Yhdistyksellä oli kummilapsi Etiopiassa. Yhdistys tuki SANSA:n työtä ”Toivoa naisille” Intiassa, Pedro Reyes Castron evankeliointi- ja avustustyötä Espanjassa maahanmuuttajien parissa sekä Suomen Lähetysseuran välityksellä Etiopian Habrun ja Legehidan alueen naisten voimaannuttamishanketta. Yhdistyksellä on Etiopiassa kummilapsi.

Yhdistys vieraili kaksi kertaa Hämeenlinnan naisvankilassa vankilapastori Hanna Vettenniemen johdolla. Toinen vierailu tehtiin yhdessä Tampereen Valkonauhan kanssa. Ohjelma sisälsi kahvitarjoilun, musiikkia ja keskustelua. Tilaisuuksiin osallistui 30-35 vankia. Anna-Mari Laine lahjoitti lankoja vankilan kudontapiirille, jossa kudotaan villasukkia ja muita kudontatöitä vähävaraisille perheille ja lahjoitettavaksi vankilapastorin valitsemiin kohteisiin. Myös joulukortteja ja postimerkkejä lahjoitettiin. Jukolan apteekki ja Metsä Group lahjoitti vangeille 10 luontoaiheista seinäkalenteria.

Yhdistys järjesti vierailuja ikäihmisten ja mielenterveyskuntoutujien palvelutaloihin 16 kertaa. Osanottajia oli yhteensä 167. Vastaanottava taho keitti kahvit ja Valkonauha tarjosi kahvileivät.  

Yhdistys järjesti päihdevalistusaiheisen kouluvierailun Ahveniston koululla 25.4. Kuulijoina oli noin 100 oppilasta. Nuorisopastori Kari Korhonen piti elämän valintatilanteisiin liittyvän luennon.  

Laulaja-lauluntekijä Pekka Simojoki vieraili adventtiviikolla kaikilla neljällä Hämeenlinnan yläkouluilla Hämeenlinnan Valkonauhan ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kutsumana. Konsertteihin osallistui noin 1500 oppilasta ja niiden järjestämisen teki mahdolliseksi STEA:n myöntämä ns. Toimintatonni. Pekka Simojoen konsertit olivatkin joululahja kouluille. Tilaisuudessa mukana ollut nuorisopastori Minna Lappalainen sytytti adventtikynttilät ja piti joulupuheen tilaisuuden päätteeksi ottaen huomioon myös järjestelyissä mukana olleet Valkonauhan jäsenet.

Anna-Mari Laine antoi englannin opetusta Tampereen Valkonauhassa. Hän toimi heinäkuussa 2019 järjestettävän WWCTU:n kongressin valmistelutyöryhmässä ja oli järjestön sosiaalipalvelun osastonjohtaja.